SNAPS: Lumi, jää ja lumivyörysovelluksia

Lumivyöryennustusjärjestelmät kuljetusliikenneviranomaisille tullaan kehittämään osassa paikoista alusta alkaen, osassa taas parantaen jo olemassa olevaa palvelutasoa. Tuloksena syntyy yhtenäinen  lumivyöryennustuspaketti kohdealueille, joka toimitetaan kuljetusliikenneviranomaisille lumivyöryasiantuntijoiden toimesta. Näin paikallisviranomaiset saavat käyttöönsä tärkeän työkalun kun tehdään päätöksiä teiden ja rautateiden sulkemisesta ja yleisölle menevistä varoituksista.

Lähes reaaliaikainen lumipeittokarttatieto toteutetaan julkiseen tietoverkkoon näkyville kohdealueiltamme, ja niihin tullaan myös kehittämään rajapinnat lumituisku ja lumivyöryennustustiedoille kuljetusliikenneviranomaisia varten.

Varmistaaksemme että kehittämämme SNAPS-tuotteet ovat parhaita mahdollisia loppukäyttäjille, erityinen testiryhmä tien- ja rautatienkäyttäjistä kootaan projektin puitteissa jokaisessa osallistujamaassa. Testiryhmien odotetaan antavan palautetta palveluista testikaudella.

SNAPS-hankkeen pohjalta syntyy turvallisempi ja tehokkaampi kuljetusliikenne kohdealueillamme, ja siten se myös lisää alueiden kilpailukykyä ja kestävää kehitystä.
  • NPP Logo

This website is built with Eplica CMS